Leeuwarden
058 - 299 18 88

Woning Nieuwbouwproject Fenix

Verhuurd
Adresgegevens
Straat:Nieuwbouwproject Fenix Plaats:Leeuwarden
Postcode:  
Prijs en beschikbaarheid
Prijs:€835,- p.m. Beschikbaar: Per direct
De woning
Slaapkamers:2Badkamers:1
Oppervlakte:0m²Buitenruimte:Nee

Beschrijving

Nieuwbouw appartementen Fenix, nog enkele vrij

Aan de noordwest kant van Leeuwarden worden ruime, energiezuinige 3-kamer appartementen gerealiseerd op de locatie van de voormalige Fenix-kerk. Alle woningen hebben een minimale oppervlakte van 90 m2, een woonkamer van circa 45 m2, een balkon op het zuidoosten of zuidwesten en een parkeerplaats op het achtergelegen parkeerterrein. Gunstige ligging nabij uitvalswegen en verschillende winkelvoorzieningen.

De Valeriusstraat is onderdeel van de westelijke ring en nabij de noordwestelijke stadsentree vanuit Stiens. Recentelijk zijn er veel aanpassingen aan het straatbeeld aangebracht waardoor het autoverkeer de stad makkelijker en veiliger kunnen bereiken.

In de “Fenix” worden 36 huurappartementen gerealiseerd, verdeeld over twee gebouwen.
Gebouw A is gelegen aan de Richard Holstraat en telt 5 woonlagen. Gebouw B is gelegen aan de Sem Dresdenstraat en telt 8 woonlagen.
Beide gebouwen zullen volgens de laatste bouwnormen gebouwd worden. Dat betekent o.a. dat de woning geen gasaansluiting meer heeft. Dit zal een aantal wijzigingen met zich mee brengen. Zo zal koken alleen nog maar elektrisch kunnen, hier zullen inductie kookplaten in de keukens geplaatst worden. Verwarming en warm water gaat niet meer via een cv-ketel. In dit plan zullen op het dak luchtwarmtepompen geplaatst worden. Energie wordt uit de omgevingslucht gehaald. Via lage temperatuurvloerverwarming zullen de woningen verwarmd worden. Voor het warme water wordt iedere woning met een warmtepompboiler uitgevoerd.

Gasloos betekent ook geen kosten meer voor gas aan de netbeheerder en energiemaatschappij. Het elektriciteitsverbruik zal wel toenemen. Om het elektriciteitsgebruik enigszins te compenseren zal ieder appartement 4 zonnepanelen aangesloten krijgen op de eigen elektriciteitsmeter. 

Alle woningen tellen een oppervlakte rond de 90-95m2, hebben 2 slaapkamers, een luxe keuken met hierin alle apparatuur ingebouwd en een comfortabele badkamer.

Algemene informatie, appartementen

  • Alle woningen krijgen een luxe hoekkeuken met inbouw van een inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en magnetron. 
  • Er is geen mogelijkheid om op gas te koken.
  • De apparatuur zal allemaal een energiezuinig A-label hebben.
  • De badkamers zullen allen een inloopdouche en wastafel krijgen, het toilet zit apart van de badkamer, zowel badkamer als toilet zullen worden voorzien van mechanische afzuiging. De kleurstelling van de tegels wordt een witte wandtegel en een antracietgrijze vloertegel.
  • In de technische ruimte is bij de meeste woningen naast de warmtepompboiler ook plaats voor een wasmachine. Type D/Ds heeft de aansluiting in de badkamer.

Bij het ontwerp is ook extra aandacht aan het parkeren besteed. Het parkeerterrein is aan de achterkant van de beide gebouwen. Bij elk appartement behoort één parkeerplaats op eigen terrein. Dit terrein is afgesloten door een slagboom. Daarnaast zal aan de zijde van Valeriusstraat / Richard Holstraat een verhoogde tuin aangelegd worden met bomen, struiken en planten. De hoekwoningen van de beide gebouwen zullen een mooi uitzicht over de tuin krijgen.

Wilt u meer informatie of een brochure ontvangen, neem dan contact op via info@estatia.nl

Kaart